Intressanta fakta kring bambu och de många bambuplaggen

Intressanta fakta kring bambu och de många bambuplaggen

Har du funderingar om vad det egentligen är som gör bambu till ett så populärt materialval när det kommer till att tillverka kläder? Det finns många spännande och händiga egenskaper som den här unika naturresursen kan bjuda på, och bambu är därför en häftig växt att ta en närmare titt på. I den här texten ska vi dyka ner i världen av bambu för att gräva fram intressanta fakta som du kanske inte känner till. Vi kommer dessutom att besvara frågan kring varför mysiga kläder så ofta tillverkas av just bambu. Häng med!

En naturresurs som växer så det knakar

Det som bambu är mest känt för är dess tillväxthastighet. Tro det eller ej finns det vissa arter som kan växa hela 90 cm på ett dygn, vilket givetvis är imponerande. När bambu väl har skördats betyder detta att växten snabbt sträcker sig mot himlen igen, och därför kan man beskriva bambu som en förnybar resurs. Ännu bättre är att bambu inte kräver stora mängder vatten eller kemikalier för att växa, så det är skonsamt mot miljön på flera sätt och vis.

Tack vare den miljövänliga aspekten och den snabbväxande egenskapen är det inte konstigt att bambu så ofta används vid klädtillverkning. Du kan ta en närmare titt på klimatsmarta och bekväma bambuplagg hos Northorganic.se. Bambuplagg kommer nämligen i form av både strumpor, tröjor, underkläder, pyjamas och mycket mer därtill – så du behöver aldrig känna dig begränsad när du väljer ut dina favoritplagg.

Bekväma bambukläder

Nu återstår frågan: varför tillverkas så många kläder i just bambu istället för andra material? Jo, det finns en rad faktorer som spelar roll, och inte minst faktumet att växten är antibakteriell. Samtidigt reglerar bambukläder temperaturen så att du håller dig varm på vintern och kall på sommaren. Allt detta gör bambu till ett hygieniskt material som lämpar sig väl till underkläder, strumpor och liknande plagg. Det är dessutom värt att nämna hur bambu är luktfritt, så du kan känna dig fräsch hela dagen.

Bambu används heller inte bara till kläder, utan du har säkerligen tidigare stött på möbler i bambu eller så har du fått syn på papper som är tillverkade av bambu. Även hushållsprodukter, konsthantverk samt till och med mat kan innehålla bambu, så användningsområdena är inte begränsande. Det är lätt att förstå varför materialet används så flitigt när man kikar på alla de olika fördelarna ovan!

arvind