Värdefull SEO-Relevant innehåll

Värdefull SEO-Relevant innehåll

SEO med relevant innehåll

Kom ihåg: värdefullt och relevant innehåll är den bästa SEO! När man börjar med SEO är det lätt att fastna i att placera nyckelord överallt och glömma vad som är viktigt för Googles algoritm: Är innehållet relevant, värdefullt och läsbart? Det beror på att Googles fokus när det gäller att söka klicka på hur många personer klickar på en sida som faktiskt stannar kvar på sidan – ett bevis på att de hittade det de sökte.

Om vi ​​inte hittar det vi söker, eller om innehållet på sidan är oläsbart, vilseledande eller värdelöst, klickar vi bort och söker vidare. Google kommer då att anse att inlägget är irrelevant för sökbegreppet och sänker sökresultatets ranking. Google tittar också på hur många andra bra och värdefulla sidor som länkar till inlägget. Detta anses vara en garanti för att innehållet är relevant; länkar från SEO-optimerade sidor betraktas som “tummen upp” av Googles sökalgoritm.

Med andra ord, även om du optimerar ditt inlägg till fullo är det meningslöst om personer som klickar på det inte läser det hela vägen igenom. Det här är bra för dem som känner att de inte orkar tänka på optimering. Ibland kan du få väldigt bra resultat på Google utan att göra någon optimering, helt enkelt för ditt innehåll rankas. Med det i åtanke kan du följa de steg du kan ta för att förbättra god SEO på din blogg. 

Nyckelord och sökfraser

Hemsideseo SEO börjar med att välja nyckelord och sökfraser. Det är med andra ord de ord eller termer som du vill ska visa högst upp i sökningen. För bloggen som helhet kan detta till exempel vara “enkla recept”, “rustik livsstil”, “mode i stora storlekar” eller “inspiration till inredning”. För enskilda artiklar kan det vara “enkel carbonara-pasta”, “så morötter i palettfärger”, “plus size-inspiration för plus size-studenter”, “lampor 2018” osv. När du väljer nyckelord och sökfraser är det viktigt att hitta nyckelord som många människor efter, men som inte har så mycket konkurrens.

Om många sökmotorer optimerar för samma ord eller från att bli det svårt att bli uppmärksammad. Detta gäller särskilt om många betalar för att annonsera ordet (så att det hamnar högst upp i sökresultaten). Naturligtvis kan du också börja med att helt enkelt skriva i ordet i Google och kontrollera landrankningen. Vilka sidor visar högst upp i sökresultaten? Hur relevanta och viktiga är dessa sidor för din sökning? Om de översta sökresultaten kommer från sidor som inte längre uppdateras, är för gamla eller sidor som inte verkar stämma överens med det du söker, blir det lätt att rankas högt för dessa ord.

Om det däremot är välkända sidor som uppdateras ofta blir det lite svårare. Vilka sidor visar högst upp i sökresultaten? Hur relevanta och viktiga är dessa sidor för din sökning? Om de översta sökresultaten kommer från sidor som inte längre uppdateras, är för gamla eller sidor som inte verkar stämma överens med det du söker, blir det lätt att rankas högt för dessa ord. Om det däremot är välkända sidor som uppdateras ofta blir det lite svårare. Vilka sidor visar högst upp i sökresultaten? Hur relevanta och viktiga är dessa sidor för din sökning? Om de översta sökresultaten kommer från sidor som inte längre uppdateras, är för gamla eller sidor som inte verkar stämma överens med det du söker, blir det lätt att rankas högt för dessa ord. Om det däremot är välkända sidor som uppdateras ofta blir det lite svårare. Kontakta Hemsideseo

arvind